Un grup d’alumnes del Col·legi Episcopal de Lleida visiten les nostres instal·lacions

El passat dilluns 11 de febrer, en el marc del programa d’apropament del jovent al món de la pagesia, impulsat conjuntament per Unió de Pagesos, el GAP SCCL i la Diputació de Lleida, un grup d’alumnes del Col·legi Episcopal de Lleida van participar en una nova visita d’aquest interessant i necessari programa.

Seguint l’esquema d’altres visites; per començar, tots i totes les participants es van endinsar al territori garriguenc, al terme municipal dels Omellons, per visitar la finca Ecomiquelò, dedicada, entre altres aspectes, a la producció ecològica de porcs. En aquest espai, Eduard Cau, propietari de la finca i president del GAP els hi va explicar les característiques i particularitats d’aquesta granja; a més, van descobrir diferents qüestions vinculades amb l’activitat rural a les Garrigues i d’alguns dels elements que conformen el paisatge de les Garrigues vinculats amb la pagesia com les construccions de Pedra Seca.

Poc després, tot el grup es va desplaçar fins a la planta de tractament de dejeccions ramaderes TRACJUSA a Juneda on van rebre informació detallada al respecte de com el GAP SCCL realitza la gestió dels excedents de purins de les granges del seus socis. Els alumnes també van tenir l’oportunitat de visitar tota la planta i conèixer de primera ma, com es realitza el procès de transformació del purí en abonament orgànic i l’important paper que juguen les plantes per una correcta gestió dels purins i la sostenibilitat del territori.

Per tancar la jornada, tot el grup va visitar l’obrador Masia Tero a les Borges Blanques on Teofil Camí, propietari de l’empresa i membre de la junta del GAP, els hi va explicar diferents aspectes d’interès vinculats amb el procés de d’elaboració i transformació de la carn de porc en aliments per al consum humà. Així mateix, van conèixer el nom, usos i caràcterístiques organolèptiques de les diferents parts del porc o com el sabor de la seva carn pot variar d’una manera substancial en funció de l’alimentació que hagi rebut l’animal en el decurs de la seva vida. Per acabar, totes i tos les participants en aquesta nova trobada es van desplaçar fins a les instal·lacions de La Manreana per gaudir d’un àpat de germanor on el porc va tenir especial protagonisme.

 

 

 

 

 

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *